При виборі духової шафи передусім вибір починають із визначення типу духової шафи. Вбудовані пристрої представлені у двох видах: газові та електричні духовки.
Для газифікованих будинків підходять газові шафи – класичний варіант кухонної техніки, оснащені нагрівальними елементами, розташованими вгорі та внизу робочої камери для забезпечення природної конвекції. Газові прилади комплектуються грилем, рожном, електрозапалюванням та газ-контролем.
Електричні духові шафи є автономними пристроями та експлуатуються окремо від варильної поверхні. Їх встановлюють у будь-якому зручному місці на кухні. Для вбудованої техніки габарити мають особливе значення. Якщо розмір техніки визначає вам дизайнер, переконайтеся, що модель із заданими параметрами існує і є в наявності. Електричні прилади можуть бути повнорозмірними та компактними. Стандартна ширина повнорозмірної шафи 60 см. Зустрічаються моделі шириною 90 см та компактні, шириною 45 см. Компактні прилади – найкращий варіант для малогабаритних квартир.
Двері бюджетної духової шафи традиційно комплектуються одним або двома стеклами. Більш дорогі пристрої мають потрійне скління. Більша кількість стекол запобігає нагріванню зовнішньої поверхні дверцят.
Вбудований гриль, верхній та нижній жар, конвекція, функція швидкого розморожування дають можливість приготування широкого спектру страв. Деякі функції часто так і залишаються багатьма господинями, що не використовуються. Але зупинимося на деяких важливих функціях.
Вбудована духовка оснащується вбудованим грилем, який є тепловим елементом, що забезпечує рівномірну теплову обробку будь-яких продуктів. Саме цей режим за рахунок високої температури нагрівання дозволяє отримати хрумку апетитну скоринку, зберігаючи при цьому м'якість і соковитість продукту.
Конвекція – це прогрівання страви у духовці за допомогою потужного вбудованого вентилятора. Більш досконалі моделі приладів оснащені функцією швидкого розморожування, що активується з використанням вбудованого вентилятора. Цей режим сподобається прихильникам здорового харчування, оскільки нагрівач не впливає на продукт, дозволяючи зберегти його поживні елементи.
У більшості електричних духовок є таймер і вбудований годинник.
Управління духових шаф здійснюється через зовнішні регулятори і кнопки, що утоплюються, сенсорні екрани, а найсучасніші прилади мають можливість підключення до системи розумний будинок і управління на відстані через вай-фай доступ. Погодьтеся, дуже зручно керувати пристроєм прямо зі свого смартфона.
Очищення духових шаф. Каталітичне очищення призначене для камер, внутрішня поверхня яких покрита термостійкою емаллю дрібної дисперсії. Така емаль має унікальні властивості каталізу, який поглинає жирові та інші відкладення, перетворюючи їх на вуглець і воду. Після очищення камеру духовки достатньо протерти вологою губкою. Єдиний недолік такого способу є швидке зношування каталітичних пластин, які підлягають заміні.
Піролітична система очищення передбачає випалювання відкладень, що накопичилися на стінках камери при температурі 500 градусів. У цьому випадку органічні відходи перетворюються на попіл. Також видаляється вологою губкою. Це ефективний спосіб очищення духової шафи без використання побутової хімії. Для усунення неприємних запахів під час чищення шафи оснащені спеціальними фільтрами. Ця система є дорогою та досить енергоємною, оскільки в деяких випадках процес очищення може тривати до 90 хвилин.
Гідролізне самоочищення передбачає очищення шафи за допомогою простої води. У внутрішню камеру встановлюється лист з водою, яка при нагріванні утворює пару. Після завершення очищення достатньо протерти вологою тканиною та витерти насухо.
Однак у більшості духових шафах використовується емаль легкого очищення - це покриття внутрішніх стінок духовки, до якої практично не пристають забруднення. При систематичному відході духовка залишатиметься чистою та доглянутою довгі роки.
При виборі кухонного гарнітура недостатньо лише одного стильового рішення – важливо правильно пропрацювати та підібрати всі компоненти для вибору гарнітура.
Не знайдено дописів
Написати відгук